Politică de confidențialitate

Declarație privind politica de confidențialitate

Societatea Ornitologică Română (denumită în continuare SOR) este o organizație neguvernamentală, non profit independentă, care derulează activități pentru protecția pasărilor și naturii cu sprijinul membrilor, voluntarilor, pe bază de donații și proiecte. SOR oferă aplicația Uite Barza și baza de date asociată (database.sor.ro), pentru a facilita colectarea de informații referitoare la specii și habitate.

Politica de confidențialitate

SOR procesează date cu caracter personal, doar pentru utilizatorii înregistrați și doar pentru că utilizatorii au furnizat intenționat, la cerere, informațiile personale, strict pentru scopurile detaliate mai jos. În procesarea datelor personale, SOR respectă legislația națională în vigoare, inclusiv legislația referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal (vezi și secțiunea Baze legale).

Date personale

În funcție de datele furnizate de dumneavoastră și solicitările noastre, aplicația poate colecta următoarele date personale:
- Nume și prenume;
- Adresa poștală;
- Număr de telefon;
- Adresa de e-mail;
- Date de cont în aplicație și baza de date;
- Informații legate de localizare (coordonate geografice) pentru a permite înregistrarea poziției observației, a observatorului sau înregistrarea unui traseu, inclusiv atunci când aplicația rulează în fundal;
- Fotografii cu dată și localizare.

Pentru utilizatorii înregistrați, vom păstra datele cu caracter personal doar pe durata de existență a contului. Dacă doriți ștergerea acestuia, vă rugăm să ne contactați. După închiderea contului, datele dumneavoastră personale vor fi distruse ireversibil.

Scopul colectării datelor cu caracter personal

Procesăm datele mai sus menționate pentru unul sau mai multe din scopurile de mai jos:
- Pentru a comunica cu utilizatorii înregistrați, folosind mijloacele de comunicare electronică (e-mail) sau telefonică;
- Pentru a înregistra și răspunde la eventualele reclamații, sugestii,  întrebări, legate de utilizarea aplicației Uite Barza și a bazei de date;
- Pentru a îmbunătăți serviciile oferite;
- Pentru a trimite informații legate de dezvoltarea aplicației Uite Barza și actualizările periodice;
- Pentru înregistrarea observațiilor în teren cu ajutorul aplicației Uite Barza, pe baza informațiilor furnizate de utilizatori, introduse cu ajutorul interfeței aplicației;
- Pentru localizarea geografică a observațiilor despre specii și habitate colectate, inclusiv locația utilizatorului la momentul colectării acestor date, în scopul obținerii de referință geografică a observațiilor colectate;
- Pentru a calcula statistici legate de datele de biodiversitate colectate prin intermediul aplicației Uite Barza.

În baza de date asociată aplicației (database.sor.ro), toate informațiile (inclusiv cele cu caracter personal) și observațiile despre specii și habitate colectate cu ajutorul aplicației Uite Barza, pot fi modificate, corectate sau șterse de către utilizatorii înregistrați cărora le aparțin.  Utilizatorii pot indica datele colectate pe care doresc să le mențină private, iar acestea nu vor fi accesibile altor utilizatori.

Datele dumneavoastră personale nu vor fi folosite pentru alte scopuri decât cele menționate mai sus și pentru care vă dați acceptul odată cu instalarea aplicației Uite Barza. Procesarea datelor dumneavoastr personale va fi complet în acord cu prevederile General Data Protection Regulation (GDPR / Regulation (EU) 2016/679) .

Securitate și stocare

SOR ia în serios securitatea și stocarea datelor cu caracter personal, și ia măsuri pentru imposibilitatea utilizării acestora pentru alte scopuri decât cele pentru care au fost furnizate intenționat de către utilizatorii înregistrați. În pofida eforturilor constante pe care le întreprindem în această direcție, nu putem oferi garanția absolută împotriva oricăror amenințări. Dacă aveți motive să credeți că datele dumneavoastră nu sunt sigure sau bănuiți existența unui abuz, vă rugăm să ne contactați la adresa e-mail: office@sor.ro. 

Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate în cadrul si de către SOR, situată în România. Găzduirea și stocarea datelor dumneavoastră are loc la Scaleway, care se află în Paris, Franța.

Partajarea datelor colectate cu alte entități

SOR nu va pune la dispoziția altor entități niciun fel de date cu caracter personal ale utilizatorilor înregistrați.

Datele referitoare la specii și habitate colectate cu ajutorul aplicației, sunt folosite în principal cu scop științific și de popularizare. Rezultatele analizelor efectuate folosind datele colectate pot fi făcute publice, strict respectând scopul și misiunea SOR. Datele brute, neprelucrate, referitoare la specii și habitate colectate cu ajutorul aplicației, nu vor fi puse la dispoziția altor entități, decât cu acordul scris, folosind poșta electronică, al utilizatorilor care au colectat datele respective. Folosirea datelor referitoare la specii și habitate colectate cu ajutorul aplicației în scop comercial poate fi făcută doar de către SOR și doar în cazuri speciale legate de conservarea speciilor și habitatelor sau diseminarea informației științifice.

Utilizarea aplicației de către minori

Pentru utilizarea aplicației Uite Barza sau a bazei de date asociate de către minori, este nevoie de acceptul părintelui sau tutorelui legal. Dacă aveți sub 18 ani, avem nevoie de acceptul scris al părintelui sau tutorelui legal, atât pentru utilizarea aplicației cât și pentru accesarea datelor cu caracter personal. În acest caz, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail office@sor.ro.

Baze legale

Dacă aveți motive să credeți că orice date personale pe care le deținem despre dumneavoastră sunt incorecte sau incomplete, aveți dreptul să solicitați să vedeți aceste informații, să le rectificați sau să cereți să fie șterse, să solicitați restricționarea prelucrării sau să vă opuneți prelucrării. Pentru exercitarea acestor drepturi va rugam sa ne contactați la adresa de e-mail office@sor.ro.

Dacă doriți să înaintați  o plângere legată de modul în care v-am procesat datele personale, contactați- ne la următoarea adresa de e-mail: office@sor.ro. Responsabilul cu protecția datelor va lua legătura cu dumneavoastră pentru a soluționa problema ridicată.

De asemenea puteți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal la www.dataprotection.ro și puteți depune o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania, telefon +40.318.059.211 / +40.318.059.212, e-mail anspdcp@dataprotection.ro.

Schimbări legate de prezenta Declarație privind politica de confidențialitate

În funcție de necesitate, putem schimba informațiile cuprinse în prezenta Declarație privind politica de confidențialitate. Orice actualizare va fi comunicată tuturor utilizatorilor înregistrați, care au dreptul să renunțe oricând la utilizarea aplicației Uite Barza și la ștergerea datelor cu caracter personal. Recomandăm parcurgerea periodică a acestei Declarații, pentru a fi la curent cu informațiile conținute.

Vizualizarea și modificarea datelor cu caracter personal

Utilizatorii înregistrați pot oricând să revizuiască sau șteargă informațiile cu caracter personal furnizate, folosind baza de date asociată aplicației mobile Uite Barza, database.sor.ro. Puteți de asemenea să ne contactați pe e-mail office@sor.ro, dacă doriți să operăm noi pentru dumneavostră diverse modificări, respectiv dacă doriți ștergerea contului de utilizator și a informațiilor cu caracter personal asociate.

Detalii de contact

Societatea Ornitologică Română
B-dul Hristo Botev Nr. 3/6
București, România
www.sor.ro
e-mail: office@sor.ro

Acest document este disponibil la adresa https://berzeleromaniei.sor.ro/politica-de-confidentialitate.